Vernieuw de musical van groep 8!

Een alternatief voor de musical met behulp van film

Alle leerlingen verdienen een mooie afsluiting van hun basisschooltijd. Jullie groep 8 musical/afscheidsmusical kunnen wij geheel vernieuwen. Namelijk met een eindfilm, onze montageservice indien jullie de eindfilm zelf gaan filmen en onze filmdiensten voor traditionele musicals. Allemaal een leuk alternatief voor de musical. Willen jullie dit jaar iets moderns in plaats van de musical? Dan is onze eindfilm de beste oplossing.

Alternatief voor de musical van groep 8

Met onze filmscripts hebben jullie een origineel alternatief voor de musical met of zonder onze filmploeg. De leerkracht en leerlingen filmen zelf op school of wij verzorgen al het film- en montagewerk. Wij geven daarnaast ook een (online) filmles voor de leerlingen, bieden instructievideo’s en verzorgen de professionele montage. Neem vrijblijvend contact op over de mogelijkheden.

Toch liever een professionele eindfilm?

Wij begrijpen dat het wellicht niet altijd lukt een volledige musical in te studeren met de leerlingen. Dan is onze eindfilm echt een mooie oplossing. Ook voor dit schooljaar is er nog plek.

Hoe werkt het zelf filmen van de eindfilm?

Met een beetje hulp van de leerkracht, filmen de leerlingen zelf de scènes. Dat kan met een smartphone of tablet. Dat doe je aan de hand van een duidelijke handleiding. Elke scène is steeds voor één of een aantal leerling(en) geschreven en kan dus rustig apart worden gefilmd. Uiteraard kunnen wij ook de volledige musical of eindfilm voor jullie filmen.

Wij bieden kosteloos diverse instructievideo’s voor de hele klas, via onze digitale leeromgeving. Hierbij bespreken wij handige tips and tricks voor de voorbereiding, de rolverdeling en uiteraard het filmen zelf. 

Eindfilm met groep 8

Eigentijds alternatief voor de eindmusical

Vraagje?

  Eindfilm met groep 8

  Maak het afscheid van groep 8 onvergetelijk door een film te maken i.p.v. de eindmusical. Met een afscheidsavond waar iedereen rustig achterover kan leunen en kan genieten van een eindfilm die door de hele klas is gemaakt.

  Met ons maak je een volledige film als geweldig alternatief voor de eindmusical. Je kan een volledige filmdag, inclusief filmscript, organiseren met onze filmmaker of zelfstandig filmen en de montage uitbesteden aan ons. Enkel filmapparatuur nodig? Ook dat kan! Huur bij ons een complete filmset inclusief filmscript.

  Eindfilm met groep 8

  Schitter met je klas in een echte speelfilm

  Maak het laatste schooljaar van de leerlingen uit groep 8 onvergetelijk door een complete speelfilm te maken. Dit in plaats van een musical. Wij maken al eindfilms met groep 8 sinds 2013 en zijn ontstaan vanuit het basisonderwijs! 

  Ons aanbod is inclusief begeleiding van een gediplomeerde leerkracht, kick-off sessie met de filmmaker, keuze uit diverse filmscripts, duidelijke naslagwerken, instructievideo’s ter voorbereiding op de filmdag, digibord lessen via onze leeromgeving, professionele filmopnames met high-end apparatuur en uiteraard de volledige montage. Wees er dus snel bij om nog een plekje te bemachtigen!

  Prachtig aandenken

  Ontspannen richting de afscheidsavond

  De eindfilm zorgt voor minder stress en drukte bij de leerlingen op de afscheidsavond zelf. Je krijgt echt een afscheidsavond waar iedereen rustig achterover kan leunen. De groep 8 leerlingen kunnen genieten van de speelfilm die door de hele klas is gemaakt. Als leerling krijg je daardoor ook alles mee van de complete afscheidsavond

  Kortom: een geweldig eindresultaat die alle leerlingen na afloop ook nog eens digitaal ontvangen. Een prachtige en tastbare herinnering aan de tijd op de basisschool.

  De eindfilm in het kort

  Waarom is een eindfilm zo leuk

  Wij zijn geen commerciële partij, maar een bedrijf met passie voor het onderwijs en filmeducatie. 
  Het hele jaar door verzorgen wij wekelijks filmworkshops. En zijn specialist op het gebied van eindfilms.

  eigentijds

  Eindmusical 2.0

  Een eindfilm is eigenlijk een moderne variant van de traditionele eindmusical. Groot verschil: het maken van een eindfilm kost de leerkracht én de klas minder voorbereidingstijd. 

  maatwerk

  Effectieve voorbereiding

  Wij willen alle scholen zo veel mogelijk maatwerk bieden én goed voorbereid van start laten gaan. Om die reden hebben wij een kick-off plus diverse online lessen met instructievideo’s voor op het digibord.

  betrokkenheid

  De hele klas participeert

  Onder begeleiding van een ervaren filmmaker gaat de hele klas -voor en achter de camera- aan de slag met het maken van een eigen speelfilm. Voor elke leerling is een passende rol mogelijk.

  Ontstaan vanuit het onderwijs

  Ons team bestaat uit leerkrachten & filmmakers

  Met een geweldig team van leerkrachten, filmmakers en coaches organiseren wij al jaren diverse film- en onderwijsprojecten. Wij kunnen hierdoor topkwaliteit leveren, vanuit verschillende invalshoeken, om met elke school een passende eindfilm te produceren.

  Alle leerlingen kunnen meedoen met de eindfilm, zowel voor als achter de schermen. Alsof je in een echte Hollywood productie meedraait. Ook voor de verlegen leerling is er genoeg aandacht en zullen er tal van mogelijkheden zijn. De takes kunnen altijd opnieuw geschoten worden (fouten maken is niet erg!) en er zijn genoeg bijrollen zonder tekst te bedenken. Hier is de filmmaker dan ook op ingespeeld en zal dit voorafgaand met de leerkracht doorspreken. Zo zorgen wij dat het voor elke leerling een onvergetelijke ervaring zal zijn.

  Wij hechten veel waarde aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van de leerlingen. Tijdens én na de opnames. Om een simpel voorbeeld te noemen: bloopers zijn niet altijd voor iedereen geschikt en daarom ook niet standaard inbegrepen bij onze filmpakketten. Wat door de ene leerling als grappig wordt ervaren, kan voor een andere leerling juist averechts werken. Uiteraard kan een school op verzoek wel een bloopers complicatie bijbestellen, maar het belang van de leerling staat voorop.

  Kies voor een eindfilm

  De voordelen voor groep 8

  Een eindfilm is een moderne manier om het schooljaar af te sluiten samen met groep 8. Het thema film past perfect bij deze generatie en biedt tal van mogelijkheden om mediawijze activiteiten voorafgaand aan de eindfilm te organiseren. Iets waar wij ook in kunnen ondersteunen.

  De leerlingen hoeven de teksten niet volledig uit hun hoofd te leren. Wel is natuurlijk belangrijk dat ze de rode draad van het verhaal kennen. Het enigszins improviseren maakt de film losser en zorgt dat leerlingen meer vrijheid hebben in hun acteerwerk.

  Het is niet om nodig om dagelijks uitgebreid te oefenen of grote decors te bouwen. Je maakt immers gebruik van bestaande (film)locaties. Een groot voordeel voor de laatste drukke weken van het schooljaar en het geeft je ook veel meer vrijheid om de leukste plekjes te benutten. 

  Tijdens de filmdag is het niet nodig continu de hele klas aanwezig te hebben op de filmset. Wij maken voor de dag een draaischema. Op die manier weten de leerlingen precies wanneer bepaalde rollen nodig zijn. Dat neemt veel spanning weg tijdens het filmen.

  Ook voor de verlegen leerling is er genoeg aandacht en zullen er tal van mogelijkheden zijn. De takes kunnen altijd opnieuw geschoten worden (fouten maken is niet erg!) en er zijn genoeg bijrollen zonder tekst te bedenken.

  De eindfilm zorgt voor minder stress en drukte bij de leerlingen op de afscheidsavond zelf, waardoor ze op hun afscheidsavond volop kunnen genieten en alles meekrijgen van wat er die avond gebeurt.

  Goed van start met groep 8

  Duidelijke en effectieve voorbereiding

  Met jaren van ervaring, een kindvriendelijke én didactische aanpak, maatwerk pakketten en enthousiaste begeleiding, onderscheiden wij ons van diverse andere partijen. Wij willen alle scholen zo veel mogelijk maatwerk bieden én goed voorbereid van start laten gaan. Om die reden hebben wij een kick-off met de leerkracht van groep 8, plus diverse online lessen met meerdere instructievideo’s. De kick-off plannen wij al een aantal weken voorafgaand aan de opnames in.

  Liever ook les in de klas? Naast de online instructievideo’s kunnen wij ook in de klas een filmles verzorgen. Tijdens deze les krijgen de leerlingen een kijkje in de wereld van Hollywood, filmproductie en de diverse filmtechnieken. Daarbij worden meteen de verwachtingen van de eindfilm met de klas besproken, nemen wij handige tips and tricks door en wordt er meer achtergrondinformatie over de draaidag gegeven.

  Investering

  Scherpe tarieven voor een geweldig eindresultaat. 

  hollywood op school

  eindfilm met filmmaker

  De eindfilm met filmdag reserveer je al vanaf € 1099,- per klas.

  film helemaal zelf

  montage incl. script

  Filmen jullie zelf, dan monteren wij jullie complete eindfilm vanaf € 599,- per film.

  behoud de traditie

  musical filmen

  Liever de traditionele musical? Die kunnen wij al filmen en/of monteren vanaf € 499,-

  Voor elke gelegenheid!

  Diensten voor de musical en eindfilm

  Het thema film past perfect bij deze generatie. Het fijne aan acteren in een eindfilm is dat de groep 8 leerlingen de teksten niet volledig uit hun hoofd hoeven te leren. Het is daarnaast ook niet om nodig om in de weken/maanden voorafgaand aan de afscheidsavond dagelijks uitgebreid te oefenen of grote decors te bouwen. Dat mag uiteraard wel!

  Ook bij jou op school kan het laatste schooljaar van groep 8 onvergetelijk worden met een eindfilm, onze montageservice voor klassen die zelf gaan filmen, cameraverhuur of onze filmdiensten voor de traditionele musicalKortom, een modern alternatief voor de musical en het afscheid van groep 8.

  Schuiven naar boven