Vernieuw het afscheid van groep 8!

Een alternatief voor de musical met behulp van film

Alle leerlingen verdienen een mooie afsluiting van hun basisschooltijd. Jullie groep 8 afscheid/afscheidsmusical kunnen wij geheel vernieuwen. Namelijk met een eindfilm, onze montageservice indien jullie de eindfilm zelf gaan filmen en onze filmdiensten voor traditionele musicals. Allemaal een leuk alternatief voor de afscheidsavond. Willen jullie dit jaar iets moderns in plaats van de musical? Dan is onze eindfilm de beste oplossing.

Alternatief voor het afscheid van groep 8

Met onze filmscripts hebben jullie een origineel alternatief voor de musical met of zonder onze filmploeg. De leerkracht en leerlingen filmen zelf op school of wij verzorgen al het film- en montagewerk. Wij geven daarnaast ook een (online) filmles voor de leerlingen, bieden instructievideo’s en verzorgen de professionele montage. Neem vrijblijvend contact op over de mogelijkheden.

Toch liever een professionele eindfilm?

Wij begrijpen dat het wellicht niet altijd lukt een volledige musical in te studeren voor jullie afscheidsavond. Dan is onze eindfilm echt een mooie oplossing. Ook voor dit schooljaar is er nog plek.

Hoe werkt het zelf filmen van de eindfilm?

Met een beetje hulp van de leerkracht, filmen de leerlingen zelf de scènes. Dat kan met een smartphone of tablet. Dat doe je aan de hand van een duidelijke handleiding. Elke scène is steeds voor één of een aantal leerling(en) geschreven en kan dus rustig apart worden gefilmd. Uiteraard kunnen wij ook de volledige musical of eindfilm voor jullie filmen.

Wij bieden kosteloos diverse instructievideo’s voor de hele klas, via onze digitale leeromgeving. Hierbij bespreken wij handige tips and tricks voor de voorbereiding, de rolverdeling en uiteraard het filmen zelf.

Maak een eindfilm met groep 8

Een modern alternatief voor de eindmusical

Eindfilm met groep 8

Maak het afscheid van groep 8 onvergetelijk door een film te maken in plaats van de eindmusical. Zo kun je genieten van een afscheidsavond waar iedereen rustig achterover kan leunen en de eindfilm bewonderen die door de hele klas is gemaakt.

Wij bieden drie mogelijkheden aan voor het maken van de eindfilm:

Met ons maak je een volledige film als geweldig alternatief voor de eindmusical op een manier die bij jullie klas past!

Al jaren het meest gekozen script:

Afscheid van groep 8

Schitter met je klas in een echte speelfilm

Maak het laatste schooljaar van de leerlingen uit groep 8 onvergetelijk door een complete speelfilm te maken in plaats van een musical. Sinds 2013 maken we al eindfilms met groep 8, en we komen zelf uit het basisonderwijs!

Ons aanbod omvat begeleiding door een gediplomeerde leerkracht, een kick-off sessie met de filmmaker, keuze uit diverse filmscripts, duidelijke naslagwerken, instructievideo’s ter voorbereiding op de filmdag, digibordlessen via onze leeromgeving, professionele filmopnames met high-end apparatuur en uiteraard de volledige montage. Wees er dus snel bij om nog een plekje te bemachtigen!

Prachtig aandenken

Ontspannen richting de afscheidsavond

De eindfilm zorgt voor minder stress en drukte bij de afscheidsavond zelf. Iedereen kan rustig achterover leunen en genieten van de speelfilm die door de hele klas is gemaakt. De leerlingen van groep 8 kunnen hierdoor de hele afscheidsavond meemaken zonder iets te missen.

Kortom: een geweldig eindresultaat dat alle leerlingen na afloop ook nog eens digitaal ontvangen. Een prachtige en tastbare herinnering aan hun tijd op de basisschool.

De eindfilm in het kort

Wij zijn geen commerciële partij, maar een bedrijf met een passie voor onderwijs en filmeducatie.
Het hele jaar door verzorgen we wekelijks filmworkshops en zijn we specialist in het maken van eindfilms.
eigentijds

Eindmusical 2.0

Een eindfilm is een moderne variant van de traditionele eindmusical. Het grote voordeel: het maken van een eindfilm kost de leerkracht en de klas minder voorbereidingstijd.
maatwerk

Effectieve voorbereiding

We willen alle scholen maatwerk bieden en goed voorbereid van start laten gaan. Daarom hebben we een kick-off en diverse online lessen met instructievideo’s voor op het digibord.
betrokkenheid

De hele klas doet mee

Onder begeleiding van een ervaren filmmaker gaat de hele klas – voor en achter de camera – aan de slag met het maken van een eigen speelfilm. Voor elke leerling is er een passende rol.

Ontstaan vanuit het onderwijs

Ons team bestaat uit leerkrachten & filmmakers

Met ons fantastische team van leerkrachten, filmmakers en coaches organiseren we al jaren diverse film- en onderwijsprojecten. Hierdoor kunnen we topkwaliteit leveren vanuit verschillende invalshoeken, zodat we samen met elke school een geweldige eindfilm kunnen maken.

Iedere leerling kan meedoen aan de eindfilm, zowel voor als achter de schermen. Het voelt alsof je meedoet aan een echte Hollywood-productie! Zelfs voor de verlegen leerlingen is er volop aandacht en zijn er tal van mogelijkheden. Fouten maken is helemaal niet erg, want we kunnen de takes altijd opnieuw doen. Er zijn ook genoeg bijrollen zonder tekst. De filmmaker stemt dit van tevoren af met de leerkracht, zodat elke leerling een onvergetelijke ervaring heeft.

We hechten veel waarde aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van de leerlingen, zowel tijdens als na de opnames. Een simpel voorbeeld: bloopers zijn niet altijd voor iedereen geschikt en daarom standaard niet inbegrepen bij onze filmpakketten. Wat voor de ene leerling grappig is, kan voor een andere leerling vervelend zijn. Natuurlijk kunnen scholen op verzoek een bloopercompilatie bijbestellen, maar het welzijn van de leerling staat altijd voorop.

De voordelen voor groep 8

Een eindfilm is een moderne manier om het schooljaar samen met groep 8 af te sluiten. Het thema film past perfect bij deze generatie en biedt volop mogelijkheden voor mediawijze activiteiten voorafgaand aan de eindfilm, waarbij wij ook ondersteuning kunnen bieden.

De leerlingen hoeven de teksten niet volledig uit hun hoofd te leren, maar het is wel belangrijk dat ze de rode draad van het verhaal kennen. Een beetje improvisatie maakt de film losser en geeft de leerlingen meer vrijheid in hun acteerwerk.

Het is niet nodig om dagelijks uitgebreid te oefenen of grote decors te bouwen. Je maakt namelijk gebruik van bestaande (film)locaties. Dit is een groot voordeel in de drukke laatste weken van het schooljaar en biedt veel meer vrijheid om de leukste plekjes te benutten.

Tijdens de filmdag is het niet nodig om de hele klas continu op de filmset te hebben. We maken een draaischema zodat de leerlingen precies weten wanneer hun rol aan de beurt is. Dit neemt veel spanning weg tijdens het filmen.

Ook voor de verlegen leerling is er volop aandacht en zijn er tal van mogelijkheden. De takes kunnen altijd opnieuw worden geschoten (fouten maken is niet erg!) en er zijn genoeg bijrollen zonder tekst te bedenken.

De eindfilm zorgt voor minder stress en drukte bij de afscheidsavond zelf, waardoor de leerlingen volop kunnen genieten en alles meekrijgen van wat er die avond gebeurt.

Goed van start met groep 8

Duidelijke en effectieve voorbereiding

Met jarenlange ervaring, een kindvriendelijke en didactische aanpak, maatwerkpakketten en enthousiaste begeleiding, onderscheiden wij ons van andere partijen. We willen alle scholen zo veel mogelijk maatwerk bieden en goed voorbereid van start laten gaan. Daarom hebben we een kick-off met de leerkracht van groep 8, plus diverse online lessen met instructievideo’s. De kick-off plannen we al enkele weken voorafgaand aan de opnames.

Liever ook les in de klas? Naast de online instructievideo’s kunnen we ook een filmles in de klas verzorgen. Tijdens deze les krijgen de leerlingen een kijkje in de wereld van Hollywood, filmproductie en diverse filmtechnieken. We bespreken de verwachtingen van de eindfilm met de klas, delen handige tips en tricks en geven meer achtergrondinformatie over de draaidag.

Wat vonden ander leerkrachten?

Fijne samenwerking en mooi eindresultaat! Perfect alternatief voor de musical.
Van begin tot eind hebben wij gebruik kunnen maken van de goede begeleiding van Frank. Als er vragen waren werden die snel beantwoorde via de mail of eventueel via een afspraak. De kinderen hebben erg genoten van de filmdagen. Zeer fijne aanpak ook sociaal gezien met de kinderen. En het eindresultaat is natuurlijk de kers op de taart!
Het was een leuke en goede dag. De filmmakers konden zich goed aanpassen naar onze situatie.
Vorige week met groep 8 onze eindfilm opgenomen. Kinderen zijn reuze enthousiast. Wij als leerkrachten ook. Fijn dat alles zo professioneel werd opgepakt. Zeker in deze tijd is het erg fijn om de kinderen toch nog een mooi afscheid te geven.
We hebben dit jaar voor het eerst een Eindfilm laten maken. Dat is ons heel goed bevallen. Het kost minder voorbereidingstijd dan een musical en het resultaat is top! Ze zijn goed bereikbaar, denken fijn met je mee en passen feedback meteen toe. Heel erg bedankt!
22 juni was het zover, de kinderen (en juf) waren zenuwachtig, maar vonden het vooral gaaf dat alles er professioneel uitzag. De filmmaker (Frank) was enthousiast, duidelijk en merkbaar ook leerkracht geweest. Dit gaf een fijn gevoel. De kinderen vonden de dag fantastisch en al gauw kregen we de eerste versie. Uiteraard kijk je dit als juf met een gekleurde bril en ben je vooral met ‘Aaaah’ en ‘kijk nou..’ bezig, maar ik zag vooral dat het professioneel gemonteerd was en dat er goed geluisterd was naar wat de kinderen en ik wilde. Tijdens de montage, maar ook al filmdag merkten we dat Frank goed voor ogen had wat het moest worden en er echt verstand van had. We zijn tevreden en kijken uit naar de première!
Duidelijk, helder communicatie met een zeer snel en mooi eindresultaat!!
Tim was erg prettig om mee samen te werken, creatief in het meedenken en zeer flexibel. Goede communicatie. Zeker een aanrader!
Jullie werken en communiceren goed. In de korte tijd die wij hadden, hebben jullie goed meegedacht en een goed resultaat neergezet. Wij zijn tevreden!
Ik kan allemaal met veel lof en veel complimenten vertellen over het proces van offerte aanvragen tot eindfilm downloaden. Geweldige, duidelijke en heldere begeleiding. Het filmen zelf ging vlekkeloos. Tim en Alysa hebben de kinderen perfect gefilmd. Ze waren geduldig, grappig en duidelijk en geduldig. Kortom een perfecte aanrader en als ik groep 8 weer zou hebben dan zou ik het op deze manier zo weer doen.
Wij zijn zeer tevreden. Het contact voorafgaand aan de opnamedag was heel prettig. Tevens was het fijn dat er binnen het script ruimte was voor eigen inbreng. Op de opnamedag hebben de kinderen genoten en zijn we ontzettend blij met het eindresultaat.
Super leuk. De kinderen zijn goed te verstaan en er is een goede afwisseling tussen een totaalshot en een close-up. Er zijn tijdens diverse scènes kleine achtergrond geluiden gezet. Dit is een leuke toevoeging. Erg leuk dat de bloopers ook gestuurd worden. Dit maakte de eindfilm echt compleet voor de kinderen. Top samenwerking met de filmmakers en een eindresultaat waar de kinderen erg trots op mogen zijn!
Heel erg leuk alternatief voor een musical, waarbij er nog steeds een mogelijkheid is voor een afscheid van groep 8, met een mooie première en filmgala. Passend bij leerlingen anno 2021.
Op het laatste moment hebben wij als school gekozen om een eindfilm te laten maken. Ondanks dat het aan de late kant was, konden we terecht bij Frank en Abdou. Het contact verliep snel en soepel en na de vakantie konden we direct aan de slag. De kinderen hadden op deze manier toch een soort musical, alleen in film-vorm. Het is ons prima bevallen! Het eindresultaat is super. De kinderen en de ouders hebben de film nog niet gezien, maar we gaan er van uit dat zij er hetzelfde over denken.
Alvast een positieve review voor de samenwerking met in dit geval Frank van eindfilmmaken. We kozen voor onze groep 8 voor het eerst voor het maken van een film, dit vond ik spannend, maar ik heb er geen spijt van! Wat een fijn contact hebben we gehad. Iedere vraag (soms wat gestrest vanaf mijn kant) werd even vriendelijk en uitgebreid beantwoord. Voor ons als school een nieuwe ervaring, maar super gaaf om mee te maken. We moeten nog wel even wachten op het eindresultaat, maar daar heb ik alle vertrouwen in. We vonden het professioneel op de filmdag en hebben alles uit de kinderen gehaald. Er werd veel van ze verwacht, maar ze vonden het geweldig en ik als juf ook! Bedankt!
We hebben dit jaar voor het eerst een eindfilm gemaakt in plaats van een eindmusical. We kwamen al snel uit bij eindfilmaken.nl. Snelle, duidelijke en vriendelijke communicatie zijn kenmerkend voor dit bedrijf! De voorbereidende activiteiten en de opnamedag verliepen op een ontspannen manier. Wat mij betreft volgend schooljaar weer.
Een eindfilm maken is een leuke belevenis voor de klas! In één dag een film maken, kost minder inspanning dan een hele musical instuderen. Frank is goed bereikbaar en denkt fijn met je mee. Er is veel mogelijk. Vanwege de corona hebben we gekozen voor het laten maken van een eindfilm, maar wellicht gaan we dit vaker doen.
Erg duidelijke communicatie en een mooi eindresultaat. De kinderen vonden het erg leuk om te doen.
Wij zijn erg tevreden over eindfilmmaken. Het contact vooraf verliep goed en op de dag zelf nam de filmmaker de regie in handen en verliep alles heel soepel. De kinderen hebben genoten van de filmdag!

Voor elke gelegenheid!

Diensten voor de musical en eindfilm

Het thema film past perfect bij deze generatie. Het leuke aan acteren in een eindfilm is dat de groep 8 leerlingen de teksten niet volledig uit hun hoofd hoeven te leren. Bovendien is het niet nodig om in de weken voorafgaand aan de afscheidsavond dagelijks uitgebreid te oefenen of grote decors te bouwen. Dat mag natuurlijk wel!

Maak het laatste schooljaar van groep 8 ook bij jullie op school onvergetelijk met een eindfilm. Kies voor onze montageservice als jullie zelf willen filmen, huur onze professionele camera’s of maak gebruik van onze filmdiensten voor de traditionele musical. Kortom, een modern en stressvrij alternatief voor de musical als afscheid van groep 8.

Scroll naar boven