Het verhaal van Code Rood

Groep 8 van basisschool De afzwaaier heeft een VIP-arrangement gewonnen bij het spiksplinternieuwe Museum van de Toekomst. 

’s Avonds krijgen ze een persoonlijke rondleiding van de directrice. Eenmaal binnen kijken ze hun ogen uit. En hun handen; Tijmen vraagt zich af waar het rode knopje voor is. Er is maar één manier om daar achter te komen. Voorzichtig drukt hij erop en dan… gaat het alarm af, de deuren sluiten automatisch, er komen valhekken naar beneden en het museum wordt hermetisch afgesloten…. 

In Code rood! zijn de kinderen op zichzelf aangewezen en laten ze zien hoe de wereld er in de toekomst uit kan zien. Dat zou wel eens heel wat beter kunnen zijn dan iedereen verwacht! Een film vol spanning en humor, die laat zien dat de toekomst vandaag begint!

Kenmerken eindfilm

Wordt dit jullie eindfilm?

Wees gerust. Je hoeft niet meteen een filmscript te kiezen tijdens het reserveren. Dat mag tot 1 februari 2025.

Filmscript

Er is één versie van het filmscript Code Rood. Deze versie is geschikt voor 13 t/m 25 leerlingen. Het is mogelijk een onbeperkt aantal figurantrollen te maken. Ook is eigen input mogelijk in dit script. Op die manier kun je extra rollen creëren en/of de tijdsduur verlengen.

Uitgever: Kwintessens

Mogelijkheden voor deze film

Code Rood in één filmdag

Niveau voor beginnende scholen

Verschillende camerastandpunten mogelijk

Eenvoudig het decor maken

Makkelijk de tekst instuderen

Foutjes maken tijdens het filmen

Ontspannen dagplanning

Ons advies

Code Rood is een film die prima in één dag te filmen is. Wel is het belangrijk dat de leerlingen de tekst goed hebben ingestudeerd. Voor het beste resultaat besteden jullie veel aandacht aan de inrichting van het museum.

Code Rood in twee filmdagen

Niveau voor beginnende scholen

Verschillende camerastandpunten mogelijk

Eenvoudig het decor maken

Makkelijk de tekst instuderen

Foutjes maken tijdens het filmen

Ontspannen dagplanning

Ons advies

Code Rood is een film die zeer goed in twee dagen te filmen is. Wij kunnen dan ook meer afwisselen met de camera standpunten voor een geweldig eindresultaat. Wel blijft het belangrijk dat de leerlingen de tekst goed hebben ingestudeerd. Voor het beste resultaat besteden jullie veel aandacht aan de inrichting van het museum.

Advies nodig?

Stuur ons gerust even een berichtje.

    Scroll naar boven