Het verhaal van de laatste leerling

In de voorjaarsvakantie vertrekt Wouter vroeg voor een Off Grid vakantie. Ondertussen deelt een nieuwe school flyers uit met een grote studiebeurs voor nieuwe leerlingen. Bij terugkomst merkt Wouter dat de school verlaten lijkt. Alle andere leerlingen zijn overgestapt naar de nieuwe school. Hij hoort wel kindergeluiden, maar die komen uit speakers, en de leraren hangen jassen en tassen op om de illusie van aanwezigheid te wekken. Omdat schoolfinanciering op 1 februari wordt vastgesteld, besluit de directeur de school open te houden met de leraren die lesgeven aan lege klassen en toetsen zelf nakijken.

Wouter moet als enige leerling in groep 8 blijven en wordt door elke leerkracht als een soort ‘jojo’ gebruikt. Uiteindelijk neemt Wouter initiatief en organiseert samen met de leraren een actie om nieuwe leerlingen te werven.

Kenmerken eindfilm

Wordt dit jullie eindfilm?

Wees gerust. Je hoeft niet meteen een filmscript te kiezen tijdens het reserveren. Dat mag tot 1 februari 2025.

Filmscript

Er is één versie van het filmscript de laatste leerling. Deze versie is geschikt voor 6 tot 8 leerlingen.

Uitgever: Sterke Films

Mogelijkheden voor deze film

De laatste leerling in één filmdag

Niveau voor beginnende scholen

Verschillende camerastandpunten mogelijk

Eenvoudig het decor maken

Makkelijk de tekst instuderen

Foutjes maken tijdens het filmen

Ontspannen dagplanning

Ons advies

Hoezo kleine school is een flink script vanwege het lage aantal rollen. Het is daarom voor sommige scholen best pittig deze in één filmdag te filmen. Kinderen moeten de tekst zeer goed instuderen.

Als alternatief kunnen wij het filmscript inkorten. Hierdoor vervallen bepaalde scènes en tekstbeurten. Dan is het makkelijker om de film in één dag te filmen én is er meer ontspanning voor de kinderen! Wel is de consequentie dat de film korter wordt en er een deel van de verhaallijn ontbreekt.

De laatste leerling in twee filmdagen

Niveau voor beginnende scholen

Verschillende camerastandpunten mogelijk

Eenvoudig het decor maken

Makkelijk de tekst instuderen

Foutjes maken tijdens het filmen

Ontspannen dagplanning

Ons advies

Wij raden scholen aan deze eindfilm in twee dagen te filmen. Dan is het doorgaans een groot succes en lukt het prima deze film volledig te filmen. Zonder het script in te korten of andere concessies te doen.

Advies nodig?

Stuur ons gerust even een berichtje.

    Scroll naar boven