Het verhaal van Gevangen in VR

De lessen op school zijn ‘natuurlijk’ altijd saai. Meester Henk is ‘oud’ en alles is altijd hetzelfde. Maar meester Henk heeft iemand uitgenodigd. De VR-juf. Deze huppelende Virtual Reality juf heeft het nieuwste op het gebied van onderwijs meegenomen en deze klas mag het testen.

Na een geweldige start, waarbij de leerlingen in verschillende delen van de geschiedenis terechtkomen, gaat het mis. Een error. De leerlingen komen vast te zitten in de Virtual Reality van verschillende onderwijsmomenten in de geschiedenis. Van de jaren 50 tot de oertijd en zelfs de verre toekomst.

Kenmerken eindfilm

Wordt dit jullie eindfilm?

Wees gerust. Je hoeft niet meteen een filmscript te kiezen tijdens het reserveren. Dat mag tot 1 februari 2025.

Filmscript

Er zijn twee versies van het filmscript Gevangen in VR. Deze versies zijn geschikt voor 14 tot 28 en 21 tot 39 leerlingen.

Uitgever: Sterke Films

Mogelijkheden voor deze film

Gevangen in VR in één filmdag

Niveau voor beginnende scholen

Verschillende camerastandpunten mogelijk

Eenvoudig het decor maken

Makkelijk de tekst instuderen

Foutjes maken tijdens het filmen

Ontspannen dagplanning

Ons advies

Gevangen in VR is een zeer uitgebreid script. Het is daarom best pittig deze in één filmdag te filmen. Er zijn lange scènes met veel tekstbeurten. Kinderen moeten de tekst zeer goed instuderen. 

Als alternatief kunnen wij het filmscript inkorten. Hierdoor vervallen bepaalde scènes en tekstbeurten. Dan is het makkelijker om de film in één dag te filmen én is er meer ontspanning voor de kinderen! Wel is de consequentie dat de film korter wordt en er een deel van de verhaallijn ontbreekt.

Gevangen in VR in twee filmdagen

Niveau voor beginnende scholen

Verschillende camerastandpunten mogelijk

Eenvoudig het decor maken

Makkelijk de tekst instuderen

Foutjes maken tijdens het filmen

Ontspannen dagplanning

Ons advies

Wij raden scholen aan deze in twee dagen te filmen. Dan is het doorgaans een groot succes en lukt het prima deze film volledig te filmen. Zonder het script in te korten of andere concessies te doen.

Advies nodig?

Stuur ons gerust even een berichtje.

    Scroll naar boven