Het verhaal van groep 8 achter de tralies

Voor problematische leerlingen die overlast veroorzaken, is er een gevangenisschool opgericht. Leerlingen krijgen les achter tralies terwijl de leerkracht buiten de cel zit, wat modern onderwijs onder een streng regime biedt. De school begint met de ergste leerlingen, vooral uit groep 8, en trekt leerlingen uit het hele land aan.

De school kampt met problemen: de inspectie eist goede resultaten en voldoende leerlingen. Hoewel het aantal leerlingen stijgt, zijn dit niet allemaal raddraaiers. Ouders worden ongeduldig en schakelen advocaten in. Een strijdende oma en problematische ouders dragen bij aan de chaos. Bewaarder Torres en directeur Matthijs hebben een mysterieuze band. De chaos escaleert door misverstanden, oudergesprekken, opstanden, en bezoekregelingen, waardoor de leerkrachten het niet meer aankunnen.

Kenmerken eindfilm

Wordt dit jullie eindfilm?

Wees gerust. Je hoeft niet meteen een filmscript te kiezen tijdens het reserveren. Dat mag tot 1 februari 2025.

Filmscript

Er zijn drie versies van het filmscript groep 8 achter de tralies. Deze versies zijn geschikt voor 15 tot 22, 23 tot 34 en 35 tot 47 leerlingen. Plus een onbeperkt aantal figurantrollen.

Uitgever: Sterke Films

Mogelijkheden voor deze film

Groep 8 achter de tralies in één filmdag

Niveau voor beginnende scholen

Verschillende camerastandpunten mogelijk

Eenvoudig het decor maken

Makkelijk de tekst instuderen

Foutjes maken tijdens het filmen

Ontspannen dagplanning

Ons advies

Groep 8 achter de tralies is een zeer uitgebreid script. Het is daarom best pittig deze in één filmdag te filmen. Er zijn lange scènes met veel tekstbeurten. Kinderen moeten de tekst zeer goed instuderen.

Als alternatief kunnen wij het filmscript inkorten. Hierdoor vervallen bepaalde scènes en tekstbeurten. Dan is het makkelijker om de film in één dag te filmen én is er meer ontspanning voor de kinderen! Wel is de consequentie dat de film korter wordt en er een deel van de verhaallijn ontbreekt.

Groep 8 achter de tralies in twee filmdagen

Niveau voor beginnende scholen

Verschillende camerastandpunten mogelijk

Eenvoudig het decor maken

Makkelijk de tekst instuderen

Foutjes maken tijdens het filmen

Ontspannen dagplanning

Ons advies

Wij raden scholen aan deze eindfilm in twee dagen te filmen. Dan is het doorgaans een groot succes en lukt het prima deze film volledig te filmen. Zonder het script in te korten of andere concessies te doen.

Advies nodig?

Stuur ons gerust even een berichtje.

    Scroll naar boven