Het verhaal van huttenstrijd

‘Kidsclub TV’ organiseert jaarlijks de Huttenstrijd, een competitie waarin schoolkinderen strijden om de mooiste hut te bouwen. Scholen kunnen onbeperkt groepen inschrijven. Kinderen vormen snel teams op basis van hun interesses: een snoephut, een high-tech hut met wc, en een ecologische hut die composteert.

De presentator en een kinderjury beoordelen de hutten en in verschillende rondes kunnen teams afvallen. Deelnemers uit heel Nederland doen mee, maar door fouten en sabotage blijft er niemand over voor de finale, behalve één groep. Omdat de regels twee finalisten vereisen, wordt een live wedstrijd van drie uur georganiseerd. Alle groepen die indruk maakten op de jury mogen deelnemen en naar Petten komen. Hoewel het moeilijk blijft om iets indrukwekkends te presenteren, wordt hiermee toch een oplossing gevonden.

Kenmerken eindfilm

Wordt dit jullie eindfilm?

Wees gerust. Je hoeft niet meteen een filmscript te kiezen tijdens het reserveren. Dat mag tot 1 februari 2025.

Filmscript

Er zijn meerdere versies van het filmscript Huttenstrijd. Geschikt van 16 tot 33 leerlingen.

Uitgever: Sterke Films

Mogelijkheden voor deze film

Huttenstrijd in één filmdag

Niveau voor beginnende scholen

Verschillende camerastandpunten mogelijk

Eenvoudig het decor maken

Makkelijk de tekst instuderen

Foutjes maken tijdens het filmen

Ontspannen dagplanning

Ons advies

Huttenstrijd is een zeer uitgebreid script. Het is daarom best pittig deze in één filmdag te filmen. Er zijn lange scènes met veel tekstbeurten. Kinderen moeten de tekst zeer goed instuderen. 

Als alternatief kunnen wij het filmscript inkorten. Hierdoor vervallen bepaalde scènes en tekstbeurten. Dan is het makkelijker om de film in één dag te filmen én is er meer ontspanning voor de kinderen! Wel is de consequentie dat de film korter wordt en er een deel van de verhaallijn ontbreekt.

Huttenstrijd in twee filmdagen

Niveau voor beginnende scholen

Verschillende camerastandpunten mogelijk

Eenvoudig het decor maken

Makkelijk de tekst instuderen

Foutjes maken tijdens het filmen

Ontspannen dagplanning

Ons advies

Wij raden scholen aan deze eindfilm in twee dagen te filmen. Dan is het doorgaans een groot succes en lukt het prima deze film volledig te filmen. Zonder het script in te korten of andere concessies te doen.

Advies nodig?

Stuur ons gerust even een berichtje.

    Scroll naar boven