Het verhaal van Rampenkamp

Het is een gezellige bende in de bus en iedereen heeft veel plezier. Groep 8 gaat immers op kamp. Na een korte plaspauze rijdt de bus weer verder, maar is iedereen wel ingestapt? Zonder dat iemand het in de gaten heeft, staat de meester nog op de parkeerplaats. De leerlingen komen aan op het kampterrein en merken dat er geen meester is.

Drie gevaarlijke bankovervallers houden de leerlingen vanuit de bosjes in de gaten. In hun vlucht hebben ze hun buit begraven bij een boom. Ze weten alleen niet meer welke boom. Per ongeluk horen ze dat de leerlingen zonder begeleiding rondlopen en besluiten om de leiding over te nemen alsof ze de meester kennen. Ondertussen zien we de meester pogingen doen om terug te komen op het kampterrein. Uiteindelijk belandt hij in de gevangenis en beschouwt dit kamp als een ‘Rampenkamp’.

Kenmerken eindfilm

Wordt dit jullie eindfilm?

Wees gerust. Je hoeft niet meteen een filmscript te kiezen tijdens het reserveren. Dat mag tot 1 februari 2025.

Filmscript

Er zijn vier versies van het filmscript Rampenkamp. Deze versies zijn geschikt voor 9 tot 14, 13 tot 18, 16 tot 25 en 23 tot 35 leerlingen.

Uitgever: Sterke Films

Mogelijkheden voor deze film

Rampenkamp in één filmdag

Niveau voor beginnende scholen

Verschillende camerastandpunten mogelijk

Eenvoudig het decor maken

Makkelijk de tekst instuderen

Foutjes maken tijdens het filmen

Ontspannen dagplanning

Ons advies

Rampenkamp is een zeer uitgebreid script. Het is daarom best pittig deze in één filmdag te filmen. Er zijn lange scènes met veel tekstbeurten. Kinderen moeten de tekst zeer goed instuderen. 

Als alternatief kunnen wij het filmscript inkorten. Hierdoor vervallen bepaalde scènes en tekstbeurten. Dan is het makkelijker om de film in één dag te filmen én is er meer ontspanning voor de kinderen! Wel is de consequentie dat de film korter wordt en er een deel van de verhaallijn ontbreekt.

Rampenkamp in twee filmdagen

Niveau voor beginnende scholen

Verschillende camerastandpunten mogelijk

Eenvoudig het decor maken

Makkelijk de tekst instuderen

Foutjes maken tijdens het filmen

Ontspannen dagplanning

Ons advies

Wij raden scholen aan deze in twee dagen te filmen. Dan is het doorgaans een groot succes en lukt het prima deze film volledig te filmen. Zonder het script in te korten of andere concessies te doen.

Advies nodig?

Stuur ons gerust even een berichtje.

    Scroll naar boven