Het verhaal van restaurant Dit is 'T Nuts

De leerlingen van groep 7 bereiden zich voor op hun eindstunt in groep 8. Aan het begin van het nieuwe schooljaar ontvangen ze een brief: ze moeten een eigen bedrijf runnen als opdracht van de Minister. De directrice, moe van extreme stunts, hoorde de plannen van groep 8 en besloot samen met de leraren zelf een stunt uit te halen.

De leerlingen worden naar een gebouw met de naam ‘Restaurant Dit is ‘t Nuts’ gestuurd, waar hen wordt verteld dat ze een restaurant moeten runnen. Aanvankelijk zijn ze niet enthousiast, maar besluiten het toch te proberen. Het restaurant loopt meteen mis door sabotage van de leraren, vermomd als klanten. Wanneer de leerlingen dit ontdekken, draaien ze de situatie om. Ondertussen kijken de rest van de school en de ouders via beveiligingscamera’s mee en genieten alsnog van de stunt.

Kenmerken eindfilm

Wordt dit jullie eindfilm?

Wees gerust. Je hoeft niet meteen een filmscript te kiezen tijdens het reserveren. Dat mag tot 1 februari 2025.

Filmscript

Er zijn drie versies van het filmscript restaurant dit is ‘t nuts. Deze versies zijn geschikt voor 10 leerlingen, 24 leerlingen en 31 leerlingen. Dubbelrollen zijn uiteraard mogelijk.

Uitgever: Sterke Films

Mogelijkheden voor deze film

Restaurant Dit is 'T Nuts in één filmdag

Niveau voor beginnende scholen

Verschillende camerastandpunten mogelijk

Eenvoudig het decor maken

Makkelijk de tekst instuderen

Foutjes maken tijdens het filmen

Ontspannen dagplanning

Ons advies

Restaurant Dit is ‘T Nuts is een zeer uitgebreid script. Het is daarom best pittig deze in één filmdag te filmen. Er zijn lange scènes met veel tekstbeurten. Kinderen moeten de tekst zeer goed instuderen.

Als alternatief kunnen wij het filmscript inkorten. Hierdoor vervallen bepaalde scènes en tekstbeurten. Dan is het makkelijker om de film in één dag te filmen én is er meer ontspanning voor de kinderen! Wel is de consequentie dat de film korter wordt en er een deel van de verhaallijn ontbreekt.

Restaurant Dit is 'T Nuts in twee filmdagen

Niveau voor beginnende scholen

Verschillende camerastandpunten mogelijk

Eenvoudig het decor maken

Makkelijk de tekst instuderen

Foutjes maken tijdens het filmen

Ontspannen dagplanning

Ons advies

Wij raden scholen aan deze eindfilm in twee dagen te filmen. Dan is het doorgaans een groot succes en lukt het prima deze film volledig te filmen. Zonder het script in te korten of andere concessies te doen.

Advies nodig?

Stuur ons gerust even een berichtje.

    Scroll naar boven