Het verhaal van Strafkamp 8

Strafoefeningen, extra corvee, een ijzige sfeer… Het kamp van groep 8 verloopt anders dan gedacht. Drie 80-jarigen – Bep, Bas en Bes – zwaaien de scepter en onderwerpen de kinderen aan een streng regime. Terug naar de waarden en normen van vroeger, is hun motto. Dat levert spannende en humoristische momenten op. Helemaal als twee kinderen kans zien zich aan de regels te onttrekken. Ze ontdekken een geheim dat Bep al vijftig jaar met zich meedraagt: de mysterieuze verdwijning van haar dochter Sofie.

Twee louche detectives, een overval, een échte detective, twee politieagenten en de onverwachte opkomst van een Mexicaanse vrouw zorgen voor een daverend en verrassend einde van Strafkamp 8!

Kenmerken eindfilm

Wordt dit jullie eindfilm?

Wees gerust. Je hoeft niet meteen een filmscript te kiezen tijdens het reserveren. Dat mag tot 1 februari 2025.

Filmscript

Er is één versie van het filmscript Strafkamp 8. Deze versie is geschikt voor 15 t/m 25 leerlingen. Het is mogelijk een onbeperkt aantal figurantrollen te maken. Ook is eigen input mogelijk in dit script. Op die manier kun je extra rollen creëren en/of de tijdsduur verlengen.

Uitgever: Kwintessens

Mogelijkheden voor deze film

Strafkamp 8 in één filmdag

Niveau voor beginnende scholen

Verschillende camerastandpunten mogelijk

Eenvoudig het decor maken

Makkelijk de tekst instuderen

Foutjes maken tijdens het filmen

Ontspannen dagplanning

Ons advies

Strafkamp 8 is een film die prima in één dag te filmen is. Wel is het belangrijk dat de leerlingen de tekst goed hebben ingestudeerd. 

Strafkamp 8 in twee filmdagen

Niveau voor beginnende scholen

Verschillende camerastandpunten mogelijk

Eenvoudig het decor maken

Makkelijk de tekst instuderen

Foutjes maken tijdens het filmen

Ontspannen dagplanning

Ons advies

Strafkamp 8 is een film die zeer goed in twee dagen te filmen is. Wij kunnen dan ook meer afwisselen met de camera standpunten voor een geweldig eindresultaat. Wel blijft het belangrijk dat de leerlingen de tekst goed hebben ingestudeerd. 

Advies nodig?

Stuur ons gerust even een berichtje.

    Scroll naar boven