Filmscripts

Overzicht van scripts voor eindfilms

Ontvang een overzicht van alle beschikbare filmscripts voor eindfilms met groep 8 in jouw mailbox. Neem het overzicht rustig door. Heb je na het lezen nog vragen? Neem dan gerust contact op. Wij adviseren je graag onafhankelijk.

Vraagje?

Filmscripts voor jullie eindfilm

Schitter met groep 8 in een echte film

Tof, jullie gaan een eindfilm maken! Nu nog de keuze van een leuk script. Gelukkig hebben wij inmiddels tien filmscripts in het aanbod. Wij adviseren jullie graag met de zoektocht naar een geschikt filmscript. Hieronder tref je alvast een kleine selectie. In het nieuwe schooljaar wordt ons complete aanbod geüpdatet en gepubliceerd. Wil je op de hoogte blijven? Vraag dan ons overzicht aan.

Filmscripts

Strafoefeningen, extra corvee, een ijzige sfeer… Het kamp van groep 8 verloopt anders dan gedacht. Drie 80-jarigen – Bep, Bas en Bes – zwaaien de scepter en onderwerpen de kinderen aan een streng regime. Terug naar de waarden en normen van vroeger, is hun motto. Dat levert spannende en humoristische momenten op. Helemaal als twee kinderen kans zien zich aan de regels te onttrekken. Ze ontdekken een geheim dat Bep al vijftig jaar met zich meedraagt: de mysterieuze verdwijning van haar dochter Sofie.

Twee louche detectives, een overval, een échte detective, twee politieagenten en de onverwachte opkomst van een Mexicaanse vrouw zorgen voor een daverend en verrassend einde van Strafkamp 8!

Overmatig apparatengebruik dat leidt tot geheugenverlies? De Geheugenkliniek biedt hier dé oplossing voor! In De Geheugenkliniek worden risicovolle testen gedaan met proefpersonen. Het nieuws wordt door een reclamebureau met hippe reclamespots groots aan de man gebracht. Maar deugt de behandeling in de kliniek eigenlijk wel? Een spannend en grappig verhaal over slimme, goedgeklede zakenmensen die snel geld willen verdienen.

Basisschool De Toekomst staat naast De Geheugenkliniek, en de leerlingen van groep 8 krijgen argwaan. Daarom besluiten rechercheurs Woest en Ferm tot een undercover-actie, die bijna rampzalig afloopt…

Lukt het groep 8 het geheim van De Geheugenkliniek te ontrafelen? Het populaire tv-programma de mening gaat voor pakt het nieuws van de kliniek op. Wat doet je geheugen en hoe belangrijk zijn herinneringen? Kortom, een verhaal met spanning en sensatie! Met als hoofdvraag: Heb jij ook een upgrade voor je geheugen nodig?

In samenwerking met Stichting het Vergeten Kind kunnen wij jullie als school deze unieke eindfilm aanbieden. Een film waarbij ook diverse BN-ers meespelen met jullie groep 8 leerlingen.

De aanschaf van het filmpakket is 100% een donatie aan de stichting. Daar bovenop doneren wij van alle ‘Onvergetelijk’ eindfilms 20% van onze nettowinst aan de stichting. Jullie hebben een unieke eindfilm en steunen daardoor direct ook een goed doel.

Herinneringen aan de lagere schooltijd
Een groep 8 praat met elkaar over hoe zij de afscheidsavond willen gaan organiseren. Zullen ze een musical doen of iets anders, een film maken bijvoorbeeld? De groep is nog te verdeeld en de leerkracht stelt het besluit uit en kijkt met de klas terug naar hun lagere schooltijd.

In de film komen foto’s van de lagere schooltijd voorbij: een kind heeft een gedicht gemaakt en iedereen herinnert zich natuurlijk nog dat de nieuwe leerling Daan voor het eerst op school kwam. Een kind uit een opvanglocatie uit de buurt. Ze hadden toen nooit gedacht dat Daan zo’n toffe leuke nieuwe leerling zou worden en hij/zij hoort er nu helemaal bij.

De volgende dag heeft Daan niet zo’n goed nieuws. Hij/zij moet van school af omdat hij naar een andere locatie ver weg moeten verhuizen en Daan moet afscheid nemen.

Een onvergetelijke afscheidsavond
Terug in de klas zien ze de minister-president live op tv hun aangepaste plannen voorlezen. Het is gelukt! De kinderen van groep 8 zijn echte helden en Daan komt terug naar zijn eigen school om zo met deze onvergetelijke groep 8 afscheid te nemen van de lagere schooltijd.

Dit mooie ‘Happy End’ brengt de kinderen gelijk op een idee voor de afscheidsavond. Ze gaan hun avontuur verfilmen… Met als knallende afsluiter een slotlied gezongen door de hele klas!

Groep 8 komt in actie voor hun klasgenoot
De klas vindt het heel raar, zoiets kan toch niet zomaar…? Kunnen ze Daan niet helpen? School en de gezellige groep 8 waren juist voor Daan zo belangrijk, ze kunnen hem toch niet zomaar laten vallen? Tijdens de voorbereidingen van een spreekbeurt over Het Vergeten Kind, komen ze in contact met Johnny de Mol. Hij wil de groep 8 graag helpen zodat iedereen er kan zijn en het een onvergetelijke afscheidsavond gaat worden.

Johnny de Mol geeft de groep 8 een aantal opdrachten. De kinderen richten een commandocentrum in van waaruit ze de opdrachten gaan coördineren en acties gaan organiseren. Plan A is om het bekende programma ‘RBL Boelsjevaart’ live te onderbreken. Jamai laat de kinderen weten waar de sleutel van de studio ligt en zodoende wordt de actie een groot succes en #onvergetelijk is gelijk een trending topic.

De actie is zo’n groot succes dat groep 8 langs mag komen bij de minister-president. Hij is erg benieuwd naar de ideeën van de kinderen, maar het bezoek gaat niet als gepland want hij komt ‘per ongeluk’ met zijn hoofd in een grote slagroomtaart terecht. Als hij zijn kantoor verlaat om zich te verschonen, staan ze alleen in het kantoortje en laat daar nu net een belangrijk boek met nieuwe regels voor Nederland liggen…. Snel besluiten ze daar wat kleine wetten en regels in aan te passen.

Licentie

Jullie (de school) en wij (Eindfilm Maken) zijn te allen tijde gebonden aan onderstaande gebruikersvoorwaarden.

  • De gebruikslicentie van het filmscript komt op naam van de school.
  • De aanschaf van het filmscript is enkel voor één eindfilm.
  • Het filmscript mag alleen in het schooljaar van aanschaf gebruikt worden.
  • Je mag de eindfilm doorgaans niet publiekelijk online plaatsen.

De overige voorwaarden zullen wij duidelijk aangeven tijdens het reserveren.

Overzicht aanvragen

De meest recente versie in jouw mailbox

Vul hieronder jouw gegevens in en in het nieuwe schooljaar ontvang je een actueel overzicht van alle beschikbare filmscripts. 

Schuiven naar boven