Vanuit het onderwijs

Opgericht door een voormalig leerkracht

Met een geweldig team van leerkrachten, filmmakers en coaches organiseren wij al jaren diverse film- en onderwijsprojecten. Hierdoor kunnen wij topkwaliteit leveren vanuit verschillende invalshoeken.

Vraagje?

Ontstaan vanuit het onderwijs

Ons team bestaat uit leerkrachten & filmmakers

Aan het roer van EindfilmMaken.nl sta ik, Frank de Vries. EindfilmMaken.nl is onderdeel van mijn bedrijf Media Bird. Met hulp een geweldig team van leerkrachten, filmmakers en coaches organiseer ik al 10 jaar diverse film- en onderwijsprojecten. Hierdoor kan ik samen met mijn team topkwaliteit leveren, vanuit verschillende invalshoeken, om met elke school een passende eindfilm te produceren. 

In 2010 ging ik van start als leerkracht en vakdocent ICT & mediawijsheid. In die periode heb ik veel ICT- en filmprojecten uitgevoerd met mijn leerlingen. Een toffe combinatie, omdat ik altijd al een passie had voor film en fotografie. In 2013 filmde ik mijn eerste eindfilm. Dat was zo’n groot succes! Nadat ik in 2015 was gestopt als groepsleerkracht, startte ik mijn eigen media- en evenementenbureau. Waarmee ik nog steeds veel mediawijsheid- en filmprojecten organiseer voor het (basis)onderwijs. De afgelopen jaren is mijn bedrijf flink gegroeid, ook buiten de Nederlandse grenzen. Inmiddels organiseer ik, samen met mijn team, wekelijks diverse mediaworkshops in Nederland, België en Duitsland. 

Iedereen wordt betrokken

Alle leerlingen kunnen meedoen met de eindfilm, zowel voor als achter de schermen. Ook voor de verlegen leerling is er genoeg aandacht en zullen er tal van mogelijkheden zijn. De takes kunnen altijd opnieuw geschoten worden (fouten maken is niet erg!) en er zijn genoeg bijrollen zonder tekst te bedenken. Hier is de filmmaker dan ook op ingespeeld en zal dit voorafgaand met de leerkracht doorspreken. Zo zorgen wij dat het voor elke leerling een onvergetelijke ervaring zal zijn.

Aandacht voor elke leerling

Wij hechten veel waarde aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van de leerlingen. Tijdens én na de opnames. Om een simpel voorbeeld te noemen: bloopers zijn niet altijd voor iedereen geschikt en daarom ook niet standaard inbegrepen bij onze filmpakketten. Wat door de ene leerling als grappig wordt ervaren, kan voor een andere leerling juist averechts werken. Uiteraard kan een school op verzoek wel een bloopers complicatie bijbestellen, maar het belang van de leerling staat voorop.

Schuiven naar boven